EKORNES SVANEREKLAME FRA 1969

Ekornes er vår aller største møbelprodusent, og Stressless-serien er bedriftens kronjuvel. Men i dag skal vi snu ryggen til Stressless. Helt enkelt fordi at i 1969 var den ikke i produksjon eller et tegnebordsprodukt. Nei, i dag skal vi se på Ekornes folkelige og nærmest bortglemte modeller. For hvem husker platemøbelserien Pionér med blokkskårne skumgummiputer. Eller hva med Svane Combina, som i følge reklamen var «Norges mest solgte møbel».

Så synes jeg det er både spennende og artig at brosjyren også inneholder reklame for flere møbelstoffprodusenter, som Sellgren, Gudbrandsdalens Uldvarefabrik, Devold og De Forenede Ullvarefabrikker. Vi må heller ikke glemme Svane madrasser og Svane Teppegulv. Her er det mye artig å oppdage.


©Mats Linder / matslinder.noVipps: 527697 Kontonummer: 6105 06 71819