SPENNENDE FOTOSAMLING DIGITALT MUSEUM

Stoler fra L.K. Hjelle. Muligens designeren er Karl Edv. Korseth? (Foto: Peder P. Lyshol /Stiftinga Sunnmøre Museum)

I disse dager la Møbelmuseet og Stiftinga Sunnmøre Museum ut rundt 6000 møbelfotografier på Digitalt Museum. Samlingen kommer fra fotografen Peder. P. Lyshol som i flere tiår fotograferte for møbelprodusentene på Sunnmøre.

Hva er nå dette? Er det en prototype til Kjell Richardsens Tønnestav-stol for Tynes Møbler. Hadde vært veldig gøy å finne ut av det. (Foto: Peder P. Lyshol /Stiftinga Sunnmøre Museum)

Det spennende med denne samlingen er at den innholder en hel rekke mindre kjente møbelmodeller. Utfordringen er at det er vanskelig å finne ut hva de ulike møblene heter, hvem som er designer, produsent og produksjonperioden.

Kjell Slinning tegnet stolen Curvus (Curves?) og den ble produsert av Hole & Lillebøe fra 1957. Stolen er avbildet i en annonse i Bonytt 3/1960. (Foto: Peder P. Lyshol /Stiftinga Sunnmøre Museum)

Fotosamlingen ble innkjøpt i 2007 av Møbelmuseets venneforening og gitt som gave til museet. I flere år har museet sammen med venneforeningen forsøkt å kartlegge materiellet. Men museet trenger allikevel din hjelp til kartleggingen da det fortsatt er mye som står igjen. Hvordan går du til veie tenker du. Det enkleste er å se på fotografiene på Digitalt Museum – klikk her. Der kan du kommentere i de tilfellene du har informasjon som ikke er registrert.

Jeg er målløs. Hvem, hva og når? (Foto: Peder P. Lyshol /Stiftinga Sunnmøre Museum)

På Facebook er det også en gruppe for oss som er spesielt interessert i møbler – Forum for Møbelhistorie. Hvis du er på Facebook kan du bare søke om å bli tatt opp som medlem.


©Mats Linder / matslinder.noVipps: 527697


Er dette en sofa fra P.I. Langlo? Fin er den uansett. (Foto: Peder P. Lyshol /Stiftinga Sunnmøre Museum)
Sofaen Bolivia fra 1962 fra Hole & Lillebøe er helt ukjent for meg. Kanskje det er Kjell Slinning som står bak den? (Foto: Peder P. Lyshol /Stiftinga Sunnmøre Museum)