GUSTAV BAHUSPRODUKTKATALOG FRA TIDLIG 1960-TALLET

Møbelprodusenten Gustav Bahus Eftf. var fra midten av 1940-tallet en premissleverandør av kvalitativ møbeldesign. Først i rekken av deres stjernedesignere var Alf Sture for Hiorth og Østlyngen og Bjørn Engø. Senere kom Rastad & Relling Tegnekontor til å dominere mesteparten av firmaets produktutvalg, med for eksempel Bambi-serien. I denne katalogen fra tidlig 1960-tallet blir vi bedre kjent med noen av deres kvalitative, og til dels mer folkelige modeller. Vi må anta at Rastad & Relling Tegnekontor står bak mesteparten av møblene, men vi vet at Alf Aarseth formga skjenken Jan og stolene 145 og 146. En artig detalj. Skapene har fått mannenavn, mens sengene fått kvinnenavn.


©Mats Linder / matslinder.noVipps: 527697 Kontonummer: 6105 06 71819