RASTAD & RELLINGSJELDNE TRYKKSAKER

Rastad & Relling Tegnekontor som var min andre bok kom i 2016. I forkant skannet jeg en stor mengde fotografier, tegninger og trykksaker. Bare en brøkdel ble publisert. Innimellom så finner jeg tilbake til noen av disse skjulte skattene.

Bord produsert av Heggen Møbelfabrikk.

Det kan være mange grunner til at en illustrasjon ikke blir tatt med i mine bøker eller andre publikasjoner. I dette tilfelle skyldes det kvaliteten på trykksakene. Stygge bretter ser ille ut i en bok (synes jeg). Et eksempel er folderen for bordene Alfa, Vega og Omega, produsert av Heggen Møbelfabrikk. Den enkle utførelsen og feilstavingen indikerer på at denne trykksaken er et prøvetrykk.

Tidlig Futurum trykksak.

Så bør du ta en ekstra kikk på denne veldig tidlige Futurum-folderen. Der er Rastad & Rellings selskap Futurum oppført som produsent. Senere ble produksjonen overdratt til Mysen Møbelindustri og Sørliemøbler. Om man er ekstra observant så oppdager man straks at lenestol 31 er laget av rundstokk. Denne varianten gikk ut av produksjon etter kort tid. Lenestolen 30 er den som solgte desidert mest. Du finner en senere Futurum trykksak HER

Tidlig Futurum trykksak.

Ask var opprinnelig en sofagruppe. Senere ble den videreutviklet til en møbelserie for soverom og hotell. Konstruksjonen minner mye om Futurum. Også denne ble produsert av Mysen Møbelindustri. Møblene ble laget i ask, som navnet tilsier, i naturlig utførelse eller beiset brun, i begge tilfelle behandlet med plastlakk.

Tidlig Ask trykksak.

En veldig fin møbelserie var Piccolo, designet av tegnekontorets Rolf Gabrielsen. Piccolo ble tegnet i 1961 og kom på markedet i 1962. Produsent var P.S. Heggen. Slike nette entrémøbler er det dessverre veldig lite av på dagens marked.


©Mats Linder / matslinder.noVIPPS: 527697 


Piccolo byggemøbler trykksak.
Piccolo byggemøbler trykksak.