MØRE LENESTOLFABRIKKPRODUKTKATALOG FRA CA. 1958

Bjørn Engø og Møre Lenestolfabrikk begynte samarbeide en gang rundt 1958. Utgangspunktet kan ha vært Foreningen Brukskunst sin utstilling Høstmønstringen 1958 på Kunstnernes Hus. Til utstillingen fikk Bjørn Engø i oppdrag å innrede soverom og stue til en OBOS-leilighet, tegnet av arkitektene Rosland og Christiansen.

Spesiell var Bjørn Engøs stol Svale i stålrør og glassfiberplast. Som hans stoler for Gustav Bahus Eftf. var også denne konstruert over en V, snudd opp ned. Bjørn var enda en ny modell for Møre Lenestolfabrikk. Stolen kom med og uten vanger, og med rygg i flettet materiale. Uten vanger kunne den settes sammen på rekke og rad som en modulsofa. Sittemøblene rundt stuebordet besto av to Bjørn-stoler, krakken Victor og en modulbasert sofa.

En annen god modell var lenestolen Trapez. Den er designet over et distinkt understell i tre og med et formfullendt sete. En dansk vri på designet er nedre del av beina som er i mørkere, kontrasterende tre. Ellers minner modellen om en lenestol Engø designet for Bahus omkring 1950. Trapez kom i både høy og lav utførelse, og som sofa.

I tillegg til Engøs modeller er den velkjente stolen City med tilhørende bord, designet av Øivind Iversen. Vi vet også at Møre Lenestolfabrikk brukte interiørarkitektene Kjell Hjall og Bjarne Stave. De var antagelig involvert i flere modeller vist i denne produktkatalogen.

Om du vil lese mer om Bjørn Engø kan boken bestilles HER


©Mats Linder / matslinder.noVIPPS: 527697 


Bjørn Engø. Svale. Møre Lenestolfabrikk.
Bjørn Engø. Trapez. Møre Lenestolfabrikk.
Bjørn Engø. Trapez H. Møre Lenestolfabrikk.
Bjørn Engø. Trapez. Møre Lenestolfabrikk.
Bjørn Engø. Viktor H. Møre Lenestolfabrikk.
Bjørn Engø. Viktor Krakk. Møre Lenestolfabrikk.
Bjørn Engø. Victor. Møre Lenestolfabrikk.
Bjørn Engø. Reder. Møre Lenestolfabrikk.
Admiral. Møre Lenestolfabrikk.
Bjørn Engø. Bjørn m/ armlener. Møre Lenestolfabrikk.
Bjørn Engø. Bjørn. Møre Lenestolfabrikk.
Slapp´a Ø. Møre Lenestolfabrikk.
Bjørn Engø. Samba. Møre Lenestolfabrikk.
Tripoli. Møre Lenestolfabrikk.
Øivind Iversen. City. Møre Lenestolfabrikk.
Øivind Iversen. City. Møre Lenestolfabrikk.
SAS 58. Møre Lenestolfabrikk.
Antagelig Bjørn Engø. Vinkel. Møre Lenestolfabrikk.
Atlas. Møre Lenestolfabrikk.
Diana. Møre Lenestolfabrikk.
Møringen Lux. Møre Lenestolfabrikk.
Møringen Lux. Møre Lenestolfabrikk.
Møringen 7. Møre Lenestolfabrikk.
Møringen 9. Møre Lenestolfabrikk.
Møringen 10. Møre Lenestolfabrikk.
Møringen 12. Møre Lenestolfabrikk.
Sov Bedre. Møre Lenestolfabrikk.
Bjørn Engø. Domus. Møre Lenestolfabrikk.