ØIVIND IVERSEN

Øivind Iversen
Øivind Iversen

Øivind Iversen (1928-2012) tegnet spisestuestolen City som diplomoppgave ved Statens håndverks- og kunstindustriskole i 1955. Sete og rygg er i ett stykke, formpresset finerlaminat og med ben i stålrør. City har svakt bueformet sete og rygg som på en behagelig måte omslutter kroppen. Stolen har dessuten god spenst og avfjæring. Iversens stol ble snart en bestselger som fantes i flere varianter. City ble opprinnelig produsert av Møre Lenestolfabrikk rundt 1955/56. I 2007 ble City relansert av møbelbedriften Fora Form og kan nå fås i laminert bøk, eik, plast og i et stort antall farger.


Utdannelse:

1955 – Diplom, Statens håndverks- og kunstindustriskole


©Mats Linder / matslinder.noVipps: 527697


Øivind Iversen. Modell: City. Produsert av Møre Lenestolfabrikk. 1955/56.
Øivind Iversen. Modell: City. Produsert av Møre Lenestolfabrikk. 1955/56.