TEGNINGER TIL SØLV — #2 ARNE LINDAAS ARKIV

Etter jeg mottok arkivet etter Arne Lindaas så jobber jeg kontinuerlig med systematisering av materialet. Mye av tiden har gått til å renske ut «fyllmat». Fyllmaten i dette tilfelle er kopier av kopier, av originaler som finnes i arkivet.

Nå som det grunnleggende arbeidet er unnagjort kan jeg endelig nyte godsakene. Når jeg skriver nyte så er det fordi at her er det snakk om mye spennende materiale av alle de slag. I går kveld så begynte jeg å se på en mappe med tegninger til design i sølv og/eller stål. De er datert 1955 og 1956. Det kan se ut som de er levert til en konkurranse da alle har et tall i nedre høyre hjørne. Ut fra erfaring så er det typisk for anonyme konkurransebidrag.

Det som slår meg er hvilken dyktig tegner Arne Lindaas var. Han var utvilsomt god til å visualisere sine ideer. Jeg har foreløpig ikke funnet ut av hvilken konkurranse utkastene ble levert til. Men ved et tidspunkt skal tidsskriftet Gullsmedkunst fra 1955 og 1956 gjennomgås.


©Mats Linder / matslinder.noVIPPS: 527697 Kontonummer: 6105 06 71819


Arne Lindaas. Salatbestikk. Datert 1955. (Mats Linders arkiv)
Arne Lindaas. Tesil. Datert 1956. (Mats Linders arkiv)
Arne Lindaas. Dessertbolle. (Mats Linders arkiv)
Arne Lindaas. Tesil. Datert 1956. (Mats Linders arkiv)
Arne Lindaas. Tesil. Datert 1956. (Mats Linders arkiv)
Arne Lindaas. Tekanne. (Mats Linders arkiv)