JORDAN VET HVORDANUDATERT PRODUKTKATALOG

En av Norges mest kjente merkevarer er Jordan. Men at det var en danske som etablerte selskapet er det få som i dag har kjennskap til. Firmaet har i snart 200 år bidratt til både bedre tannhygiene og renere hjem. Det er verdt å huske på.

Det var den danskfødte Wilhelm Jordan som i 1837 etablerte W. Jordan Börste & Penselfabrik. Den første tiden var det fokus på produksjon av pensler og kammer. Etter hvert begynte man å lage børster til alle mulige formål. Mest kjent er tannbørsten. Den kom på markedet først i 1927.

I boken laget i anledning 125-årsjubileet 1962 kan man lese følgende: «Hvem som er oppfinneren av bedriftens geniale kamprop: «Jordan vet hvordan!» er merkelig nok ukjent, men slagordet er kjent over hele Norden. Det er skade at det ikke lar seg oversette til fremmede sprog, men overalt hvor børster brukes, innenlands og utenlands, skal fabrikkens produkter vise, at Jordan vet hvordan!»

I denne produktkatalogen finner du et fantastisk utvalg av børster. Nevnes kan babyhårbørste, kokeplatebørste, lampekost, frynsebørste, radiatorbørste, urinflaskebørste og protesebørste. I dag er mange av disse børstene ukjent for oss «yngre» generasjoner.

I dag er Jordan en merkevare i Orkla House Care, som er en avdeling i Orkla Group. I følge deres nettside så er Jordan «en ledende merkevare innen malerverktøy og rengjøring.» 


©Mats Linder / matslinder.noVIPPS: 527697 Kontonummer: 6105 06 71819