KORSMO-PLETTBROSJYRE

Av en eller annen grunn så finnes det mange samlere på bestikk. Man kan jo spørre seg hvorfor. Blant norske bestikk fra etter andre verdenskrig så er Korsmo-plett blant de mer populære.

Arne Korsmo var en av Norges mest kjente arkitekter i mellomkrigsårene. Sammen med Sverre Aasland tegnet han noen av tidens mest radikale bygninger. Villa Dammann fra 1930 regnes som et hovedverk.

Som lærer på Statens håndverks- og kunstindustriskole ble Arne Korsmo kjent med Grete Prytz Kittelsen. I 1943 reiste de til Stockholm og giftet seg. Etter okkupasjonen designet ekteparet for familiebedriften til henne – J. Tostrup. Omkring 1947 begynte de to å utvikle Korsmo. Bestikket ble stanset ut, hvilket gjorde produksjonsfremstillingen rimelig. Til utseende var det en hyllest til maskinestetikken. Under Triennalen i Milano 1954 ble Arne Korsmo og J. Tostrup tildelt gullmedalje for Korsmo.

Etter en tid gikk salget dårlig og firmaet tapte penger på bestikket. I dag derimot er det populært blant norske samlere. Kan samtidig nevne at noen av delene ble laget i rustfritt stål og emalje av Cathrineholm.


©Mats Linder / matslinder.noVIPPS: 527697 Kontonummer: 6105 06 71819