RIIHIMÄEN LASIPRODUKTKATALOG 1979-1980

For de som er interessert i finsk glass og særlig produktene fra Riihimäen Lasi så er denne katalogen en liten gavepakke. Her finner du mye hverdagsglass som nå mest er glemt.

Riihimäen Lasi var en finsk glassbedrift etablert i 1910 av Mikko Adolf Kolehmainen. Den var beliggende 70 kilometer nord for Helsingfors. Ved etableringen satset man på munnblåst glass. Etter hvert så utvidet man repertoaret.

Med årene ble Riihimäen Lasi alt mer markedsorientert, og man rasjonaliserte produksjonen. I slutten av 1970-årene konsentrerte bedriften seg om emballasje i glass og plast. Samtidig ble det utviklet en ny bruksglasslinje under navnet Kotilasi. Det omfattet enkle hverdagsglass for hjem og storhusholdninger.

Designere av katalogens produkter var blant andre Erkkitapio Siiroinen, Tamara Aladin og Hans Nyqvist. Mest kjent er dog Nanny Still som formga serien Tupru. Interesssant ellers er å notere seg glasset Taalari, som minner en del om Cobalt-serien fra Ruda Glasbruk.

For de som liker å nerde kan jeg informere om at Arne Korsmo og Jørn Utzon i 1949 designet glasset Angelica for Riihimäen.


©Mats Linder / matslinder.noVIPPS: 527697 Kontonummer: 6105 06 71819