KARL ANDERSSON & SÖNERUVANLIG PRODUKTKATALOG

Er du på utkikk etter enkle og delikate møbler så bør du ta en kikk på modellene fra Karl Andersson & Söner. I denne produktkatalogen finner du møbler av flere av Skandinavias mest kjente formgivere.

Karl Andersson & Söner er en av Sveriges eldste møbelprodusenter. Firmaet ble etablert i 1898. Siden 1950-årene har de produsert flere av Børge Mogensens modeller. Et av deres mest vellykkede prosjekter var Öresund-serien, produsert fra 1955 til 2019. Sammen med Grethe Meyer designet han også Bostadens Byggskåp (BB). Det er et overordentlig uttenkt forvaringsmøbel.

Carl Malmsten er en annen designer som tegnet flere modeller for Karl Andersson. Vapensmeden og Visingsö kom i slutten av 1940-årene. Danske Arne Karlsen formga Samsø, et mindre oppbevaringssystem enn Öresund og Bostadens Byggskåp. Samsø er med sin enkle konstruksjon og utseende nærmeste å betrakte som en tidløs og funksjonell klassiker.

Ellers synes jeg at Børge Mogensens furumøbel-serie Asserbo er utsøkt. Konstruksjonen er visuell og med gode proporsjoner. Som et fint brudd mot vertikaler og horisontaler er de runde skuffehåndtakene.

Folderen ble finansiert av dere lesere i form av donasjoner. Den ble kjøpt i august 2022 på Antikvariat Faust, Göteborg.


©Mats Linder / matslinder.noVIPPS: 527697 Kontonummer: 6105 06 71819