J. L. MØLLERUVANLIG PRODUKTKATALOG

Er man interessert i solid dansk design så bør man ta en kikk på tingene fra J. L. Møllers Møbelfabrik. De lager klassiske stoler som står seg i generasjoner. Blir ikke overrasket om du allerede kjenner igjen stolen med modellnummer 75.

J. L. Møllers Møbelfabrik ble etablert i Aarhus i 1944. Opprinnelig var det produksjon av håndverksmøbler. Senere rasjonaliserte man driften slik at prisene kunne holdes på et forsvarlig nivå.

De fleste stoler i dette innlegget er designet av Niels Otto Møller. Flere av hans modeller produseres den dag i dag. Stolene fra Møller er å finne på internasjonale museer som Victoria and Albert Museum, Museum für Angewendte Kunst, Wien og Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum.

Ellers er min favoritt armstolen 402, designet av Jørgen Henrik Møller. Den skiller seg en smule fra N.O. Møllers mer «elegante» løsninger. Vil du vite mer om fabrikken kan du lese HER


©Mats Linder / matslinder.noVIPPS: 527697 Kontonummer: 6105 06 71819