AUKSJON FOR UKRAINA

Det er umulig å ikke bli påvirket av hva som skjer i Ukraina. Heldigvis reagerer folk, og ikke minst kunstnere. De har fra tidligere vist ansvar når det oppstår konflikter. Kunstnere lager kunst og donerer verker. Nå kan du støtte aksjonen ved å by på Blomqvist sin nettauksjon «Kunstauksjon Ukraina».

Mattias Härenstam. November (det knekta treet). H. 71. B. 141. 2017. (Foto: Blomqvist)

Hvem skulle tro at Russland kom til å invadere Ukraina og gå til krig mot sine brødre og søstre. Det er med stor sorg vi ser hvordan det rammer det uskyldige sivilsamfunnet. Hvordan Putin vilkårlig bomber et land sønder og sammen.

Kari Mølstad. Bølgen. 2019. H. 32. L. 35. (Foto: Blomqvist)

For å vise sin støtte bidrar Blomqvist med lokaler og profesjonalitet for å videreformidle salg av kunstverk etter initiativ fra Kunstnere for fred. Ved å by på det enkelte kunstverk går pengene (unntatt Kunstavgiften) uavkortet til Røde Kors.

Bromö. Sopbilen II. 2018. H. 30. L. 35,5. (Foto: Blomqvist)

Her finner du kunstverker i alle prisklasser, av godt kjente kunstnere, og mindre kjente. Å kjøpe et kunstverk blir i ettertiden et minne fra da du viste solidaritet til Ukraina og din motstand til vold og terror.

Kari Aasen. Snølandskap. 2019. L. 32. D. 27. (Foto: Blomqvist)

I alt er det verker fra over 100 norske samtidskunstnere. Nevnes kan Kjell Varvin, Elin Melberg, Mattias Härenstam, Kari Mølstad, Marit Victoria Wulff Andreassen, Kari Aasen, Kristina D. Aas, Hanna Roloff og Livio Viggo Lilli.

Lenke til auksjonen er her «Kunstauksjon Ukraina».

Nå er det bare å registrere seg og legge inn bud. Klem Mats.


©Mats Linder / matslinder.noVIPPS: 527697 Kontonummer: 6105 06 71819