SCHOTT JENAER GLASDURAX PRODUKTKATALOG

En spennende katalog fra Schott med hverdagsprodukter i Jenaer Glas. Dette er ting som det er blitt importert en del av til Norge. Så er du oppmerksom kan du finne noe i din lokale bruktbutikk.

For den som er interessert i funksjonalismen og Bauhaus så er produktkatalogen en liten gullgruve. Her er hva jeg tror mesteparten av tingene designet av Wilhelm Wagenfeld. Han arbeidet som frilans designer for Schott und Genossen (nå Schott AG) i perioden fra 1931 til 1935. Wagenfelds oppgave var primært å formgi husholdningsprodukter i varmebestandig glass. I 1935 ga han form til de runde lokk-kjelene. Wagenfeld designet også eggekokeren i glass.

Siste bilde i innlegget er av en Sintrax kaffetrakter. Den ble formgitt av Gerhard Marcks omkring 1928, og er det første av en Bauhaus-designer for firmaet. Andre viktige designere var Heinrich Löffelhardt og Ilse Decho. De to sistnevnte oppdaterte profilen til Schott og erstattet Wagenfelds produkter.

Denne sommeren publiseres flere ikke-skandinaviske innlegg. Det skyldes helt enkelt at jeg synes det er gøy å vise andre deler av samlingen. Og ikke minst sette skandinavisk design i en internasjonal sammenheng.

Setter pris på om du ønsker å donere en sum for videre drift av nettsiden som ikke mottar en eneste krone i offentlig støtte. Vipps: 527697 Kontonummer: 6105 06 71819


©Mats Linder / matslinder.noVipps: 527697 Kontonummer: 6105 06 71819