THONETPRODUKTKATALOG FRA 1978

Thonet er en historisk møbelprodusent. Allikevel er det mange som ikke kjenner firmaet. Men det er få i Europa som ikke sittet på en stol fra Thonet, eller kopier av deres produkter.

Mest kjent er Thonet for stolen Nr. 14, som kom på markedet i 1859. Den lages i dampbøyd tre og er siden den gang blitt produsert i mer enn 50 millioner eksemplarer. Senere er Thonet kjent for samarbeidet med flere Bauhaus-designere. Blant klassikere kan nevnes stoler av Marcel Breuer, Mies van der Rohe og Mart Stam. Blant norske modeller påvirket av Thonet og Bauhaus kan nevnes Folkestolen av Herman Munthe-Kaas.

Denne sommeren kommer det publiseres flere ikke-skandinaviske innlegg. Det skyldes helt enkelt at jeg synes det er gøy å vise andre deler av samlingen. Og ikke minst sette skandinavisk design i en internasjonal sammenheng.

Setter stor pris på om du ønsker å donere en sum for videre drift av nettsiden som ikke mottar en eneste krone i offentlig støtte. Vipps: 527697 Kontonummer: 6105 06 71819


©Mats Linder / matslinder.noVipps: 527697 Kontonummer: 6105 06 71819