DRØMMEFRISYREN ANNO 1968

Er du nostalgiker og nysgjerrig på historiske frisyrer. Denne passe slitte brosjyren er en gullgruve for hårestetikeren.

Det som overrasker meg er frisyrene i kombinasjon med utgivelsesåret. 1968 var året for studentrevolusjon, hippiebevegelsen og andre alternative radikale forandringer. Men når vi kikker på frisyrene er det slående at de har et borgerlig preg. Dette er fra en tid som gikk i plastens fortegn, og kjoler ble laget i terylene-jersey og lurex.

Må ærlig innrømme at jeg blir både knesvak av de kulørte fotografiene, frisyrene, klærne og kvinnenes tilstedeværelse. Det er noe forførerisk, uten at det krysser grensen til det usmakelige. Enkelte tekstlinjer er bare herlige: «Selv om unge piker henger ved sitt lange hår, behøver det ikke henge glatt og pjuskete rett ned. Vårt forslag: Pannelugg og fyldige krøller ved ørene virker søtt og uimotståelig fortryllende.»

Hvem er det som utgitt brosjyren? Wella er oppført med to annonser. Så mistanken faller på at de publiserte trykksaken og så ble den distribuert hos frisørsalonger i det ganske land.


©Mats Linder / matslinder.noVipps: 527697 Kontonummer: 6105 06 71819