NORDISK KAMFABRIKREKLAME FRA 1950-ÅRENE

Produktkataloger og trykksaker for plastprodukter er relativt vanskelig å oppdrive. Det er derfor gøy å kunne presentere denne fra Nordisk Kamfabrik. Len deg tilbake og føl på tidsånden.

En gang, for ikke så fryktelig lenge siden, var plasten vidundermaterialet som revolusjonerte industrien og våre hjem. Bakelitten var det første vellykkede plastproduktet. Det ble utviklet av Leo H. Baekeland i 1908.

Oppfinnelsen spredde seg som ild i tørt gress over hele verden. Fordelen med plasten var at den kunne formes til de mest fantastiske former. I tillegg var den varmeisolerende. Det ble brukt til isolatorer, elektrisk utstyr, dørvridere, radioer og mye annet. Plasten var først meget dyr, men prisen sank raskt slik at den etter andre verdenskrig kom til å bli folkets materiale.

I Danmark var Nordisk Kamfabrik en i rekken av plastprodusenter. Firmaet ble etablert i 1933. I denne trykksaken er det en rekke produktkategorier. Som glass, salt- og pepper, tannbørster, barberkoster og mye annet. De fleste produkter var også mulig å bestille i ulike farger. Fordi man byttet navn til Panther Plast i 1958 vet vi at trykksaken er fra før den tid, og antagelig rundt midten av 1950-årene. Deler av virksomheten drives i dag under Neptun Plast.


©Mats Linder / matslinder.noVipps: 527697 Kontonummer: 6105 06 71819