EIDSFJORD MØBELFABRIKKPRODUKTKATALOG FRA CA. 1960

Så kommer en uttalelse som jeg begynner å gå lei av. Men så var det det der med hva vet vi om firmaet. Svaret er standardisert – alt for lite. Norsk industrihistorie er nærmest ikke-eksisterende. De lokale historielagene har en stor jobb foran seg.

Nå sitter vi med en produktkatalog fra en relativt kjent produsent – Eidsfjord Møbelfabrikk. Vi kan i hvert fall fortelle at fabrikken ble etablert i 1898 og lå i Vaksdal i Hordaland, mellom Bergen og Voss. I starten kan det se ut som Eidsfjord fokuserte på bestillingsarbeid. Etter man oppførte en ny fabrikksbygning i 1912 begynte man å serieprodusere møbler som ble solgt hos møbelhandlerne. Omkring 1950 var det 25 ansatte og i 1970 15 ansatte. I 1972 gikk Eidsfjord Møbelfabrikk konkurs og Arna Bruk overtok fabrikken.

I denne lille brosjyren er de fleste møblene uten opplysning om hvem som designet de. Unntak er noen modeller til Rastad & Relling Tegnekontor, Kjell Slinning og Gerhard Berg. Dog kan vi opplyse om at stolen Jockey har vi etter en del undersøkelser funnet ut hvem som designet – les her.

Personlig synes jeg det hadde vært interessant å vite hvem som tegnet barskapet 166. Det er tøft og annerledes. Kanskje du har svaret?


©Mats Linder / matslinder.noVipps: 527697 Kontonummer: 6105 06 71819