BRUNSTADPRODUKTKATALOG FRA 1978

Velur og palisanderbeiset tre var yndlingsmelodien for norske møbelprodusenter i 1970-årene. Brunstad var en av mange som fulgte trenden. Navnene på modellene var for øvrig typiske for hva som var populært å døpe barna den gang.

I følge Statistisk Sentralbyrå var Marius et av de mest populære navnene i 1980. Omkring 1 prosent av alle nyfødte guttebarn det året kan stoltsere med navnet. For Sara var det 0,4 prosent av alle jentebarn i 1980, mens 1,2 prosent fikk navnet i år 2000. Camilla derimot hadde sitt høydepunkt i 1978, da fikk 1,5 prosent av alle jentebarn navnet.

Ellers så er Viking en modell som er blitt populær blant samlere de siste årene. Stolen er på mange måter beslektet med Sigurd Resells Falcon for Vatne Lenestolfabrikk. Men Viking har et annerledes understell. Det er artig at både Viking bord og taburett er avbildet, da stolen oftest står i rampelyset.


©Mats Linder / matslinder.noVipps: 527697 Kontonummer: 6105 06 71819


Forside til Brunstad produktkatalog.
Modell: Camilla. Produsert av Brunstad.
Modell: Sara. Produsert av Brunstad.
Modell: Marco. Produsert av Brunstad.
Modell: Marius. Produsert av Brunstad.
Modell: Lotus. Produsert av Brunstad.
Modell: Viking. Produsert av Brunstad.