BRUKSBO TEGNEKONTORVINN DEN NYE BOKEN

Ukentlig får jeg spørsmål om når boken om Bruksbo Tegnekontor kommer. Nå er det heldigvis få dager igjen til lanseringen. 

Er du en av mange som savnet en bok om Bruksbo Tegnekontor. Denne uken skal boken få leve sitt eget liv. I Bruksbo-boken finner du alt fra vanlige serieproduserte modeller til bilder av prototyper og møbeltegninger. Det er også gravd frem mye reklamemateriell og avisannonser, pluss en haug med originale fotografier.

Sanningen om Krobo finner du i boken.

TEASER!!! Mange er teoriene om når Krobo kom på markedet. Nå kan vi endelig fastslå når benken først ble produsert. Vi skal ikke røpe noe og sladder derfor bildteksten.

Einar Gerhardsen åpnet designutstilling i Chicago i 1951.

Visste du for eksempel at statsminister Einar Gerhardsen bidro til å markedsføre norsk design internasjonalt. Det gjorde han i Chicago allerede i 1951. Historien blir belyst i boken, pluss om da Oslos fylkesmann, dollarambassadøren Trygve Lie, tok turen til Chicago 11 år etterpå.

Det ble tegnet mange feinschmecker-møbler ved Bruksbo.

Lanseringen finner sted hos Skogen Design i Oslo onsdag 4. desember klokken 18. Adressen er Schweigaardsgate 94. Vi håper at flere av Bruksbo-designerne kommer innom. I tilfelle er det mulig å slå av en prat og få boken signert. Hvis du lurer så kan jeg fortelle at undertegnet skrevet brorparten av boken, mens Bjørn-Kowalski Hansen skrevet avsnittet om Bruksbos eksport.

Bruksbos hyttemøbler ble en skikkelig slager.

Du har også mulighet å vinne et eksemplar av Bruksbo-boken. Det eneste du trenger å gjøre er å gå inn på Skogen Design sin Facebook-side og dele dette innlegget på din Facebook tidslinje. Bare husk på å skrive ditt navn på Skogens FB-side sånn at du kan kontaktes hvis du er den heldige.

Boken er trykket i kun 1 000 eksemplar og allerede er 300 forhåndsbestilt.


©Mats Linder / matslinder.noVipps: 527697 Kontonummer: 6105 06 71819


Bokens forside er blitt innmari fin.