VEJEN POLSTERMØBELFABRIKTØFFE DANSKE MØBLER

Dansk møbeldesign er så mye mer enn Arne Jacobsen, Hans J. Wegner, Finn Juhl og Børge Mogensen. Mindre kjente møbelprodusenter som Vejen Polstermøbelfabrikk har tilført mye interessant til dansk designhistorie.

I denne møbelbrosjyren blir vi kjent med arbeider til designerne John Mortensen, V. Thams og G. Thams. Mortensens sofaer VP 15 og VP 16 er med sine voluminøse former en nytelse å se på. Det hele skriker frigjort 70-tall. Hvis stoffet vært storblomstrete hadde det hele vært optimalt.

Rud. Thygesen er bedre kjent som designer i duoen Rud. Thygesen & Johnny Sørensen. Sammen formga de en rekke fine modeller for Magnus Olesen. For Vejen Polstermøbelfabrik tegnet Thygesen VP 66 serien.


©Mats Linder / matslinder.noVipps: 527697 Kontonummer: 6105 06 71819