HELENA TYNELL FOR ARNOLD WIIGS FABRIKKER

Den norske produsenten Arnold Wiigs Fabrikker hadde et variert nedslagsfelt. Et av områdene var belysning. Mindre kjent er at de lisensproduserte lamper.

Helena Tynell (1918–2018) var en svært aktiv finsk formgiver. Hun er i hovedsak kjent for sin glassdesign. Karrieren var mangslungen og inkluderte produsenter som Arabia, Taito OY, Riihimäen Lasi og Flygsfors. I tiden rundt 1970 lisensproduserte Arnold Wiigs Fabrikker hennes fargerike lamper i glass.

I reklamefolderen for Arnold Wiigs Fabrikker skrev Tynell: «Glass, farve og lys i kombinasjon er som vår barndoms kaleidoscope – overraskende – leker med farver og form – og gir eieren en følelse av glede og trivsel».

Arnold Wiigs Fabrikker hadde også lisensproduksjon av lamper til Alvar Aalto, Poul Henningsen og Arne Jacobsen, for å nevne noen.


©Mats Linder / matslinder.noVipps: 527697 Kontonummer: 6105 06 71819