O. MUSTAD & SØNPRODUKTKATALOG MED KAMINER

O. Mustad & Søn er mest kjent for spikere og fiskekroker. Samtidig hadde firmaet en stor produksjon av støpejernsovner og kaminer. 

I Norge har vi i århundrer hatt en omfattende støpejernovnsindustri. Mindre kjent er produksjonen av kaminer fra sent 1800-tallet og utover. O. Mustad & Søn var sammen med Jøtul og Ulefos en av flere produsenter. Denne produktkatalogen er fra 1959. Men utformingen tatt i betraktning kan de eldste kaminene være helt fra 1920-tallet.

Kamin 1, 2, 3, 4 og 5 har alle et design som føyer seg inn i nyklassisismen og art decoens formspråk. Ser vi nærmere på kamin 8, 9 og 10 er de utformet i funksjonalismens formspråk. Kamin 12 derimot er designet i en stil som vi kjenner fra sent 1940-tallet. Hvem som står bak formgivningen er dessverre ukjent.

Etter hvert kommer jeg publisere andre produktkategorier fra denne katalogen. Som for eksempel rundovner og komfyrer.


©Mats Linder / matslinder.noVipps: 527697 Kontonummer: 6105 06 71819