MOSS GLASVÆRKDESIGNKONKURRANSE 1986

I 1986 inviterte Moss Glasværk til emballasjekonkurranse. En rekke kjente designere leverte bidrag. Overraskende var det en grafisk designer som vant førstepremien.

Eldre glassemballasje fra Moss Glasværk.

Emballasje og design selger. Kanskje den mest kjente emballasjen er Coca Cola flasken. Den ble tegnet av svensken Alexander Samuelson i 1915. Etter mer enn 100 år er flasken fortsatt i produksjon, uten de store forandringene.

Knut Yran – førstepremie.

I eget reklamemateriale skrev Moss Glasværk på 1980-tallet at ”Glass som emballasje gir økt fortjeneste og nye markedsandeler. Glass gir en bedre og mer tiltalende presentasjon av dine produkter i hyller og utstillingsvinduer.” Etter teksten fulgte flere eksempler på eget glass som økt salget for flere produsenter.

Herman Tandberg – andrepremie.

I 1986 inviterte Moss Glasværk til designkonkurranse for glassemballasje. Forslagene skulle tegnes i størrelse 1:1 på kartong i A3 format. Senest 16. mai 1986 klokken 16.00 skulle utkastene leveres juryens sekretær Kjell Skaug.

Arne Lindaas – tredjepremie.

Totalt ble det levert 182 forslag fra 115 deltakere. I juryen satt fem personer. Deriblant Hallvard Jakobsen og Leif Frimann Anisdahl som representerte Norske Industridesignere respektive Norske Grafiske Designere.

Juni 1986 var konkurransen avgjort. Knut Yran fikk førstepremie og 30 000 kroner. Andrepremie gikk til Herman Tandberg og Arne Lindaas fikk tredjepremien. Gyri Tveitt og Jan Kärrmann/Hermann Tandberg fikk hederlig omtale.


©Mats Linder / matslinder.noVipps: 527697 Kontonummer: 6105 06 71819


Gyri Tveitt – hederlig omtale.
Jan Kärrmann og Herman Tandberg – hederlig omtale.