METALLCOPRODUKTKATALOG OVER BESLAGVARER

Må design imponere? Må design alltid være feinschmecker og kostbar. Jeg mener at det ikke er tilfelle. Derfor har jeg tatt et utradisjonelt valg ved å presentere helt alminnelige beslag fra norske Metallco.

Funksjonalismen fikk sitt gjennombrudd i Norge rundt 1930. Tanken var at formen skulle følge funksjonen, eller «Form follows function» som den amerikanske arkitekten Louis Sullivan sa. Sett i perspektiv tegnet norske arkitekter oftere bygninger som fulgte et formprogram som representerte et stiluttrykk enn hensiktsmessig og fornuftig konstruksjon. Et typeeksempel er 1930/40-årenes flate tak som forårsaket mye råte- og fuktskader.

Derfor ønsker jeg nå å slå et slag for den anonyme designen som vi ikke vet hvem som tegnet og som ikke er «verdig» en plass i våre kunstindustrimuseer.

Beslagene fra Metallco står mitt hjerte nær. De er hverdagens helter som bare er der, år ut og år inn, og som gjør jobben uten å få et ordentlig takk. Bare sånn at det er sagt – takk mine hverdagshelter.


©Mats Linder / matslinder.noVipps: 527697 Kontonummer: 6105 06 71819