HVA SKJER A?

Hvorfor er det så lite aktivitet på matslinder.no? Her skjer jo ingenting. Det er en sannhet med modifikasjon. Saken er at det skjer fryktelig mye – hele tiden. Men det har foreløpig ikke resultert i nye innlegg på nettsiden.

Så hva er da saken? Helt siden sommer har jeg arbeidet med å forberede å flytte mitt kontor. Eller skal vi si bibliotek. Uansett, det spiller ikke så stor rolle. Det er i hvert fall veldig tungt og krevende å flytte mer enn 60 meter litteratur. Heldigvis har jeg ikke båret eskene selv, men leid inn et flyttebyrå.

En kort pause etter den første flytterunden. (Foto: Mats Linder)

Etter en telefonsamtale med flyttebyrået ble det fortalt at det var 60 meter og at de kunne komme med esker sånn at jeg fikk pakket alt sammen. En kveld kom så en bil med esker – 10 stykker. Jeg sto i døren med hakeslepp. Så jeg sa til han at det var kanskje i minste laget. Han svarte med at det burde være nok til 60 bøker. Da begynte jeg å le, og viste ham kontoret. Plutselig var det han som sto med hakeslepp.

Jacob von Falkes klassiker på svensk. Spørsmålet er om jeg noensinne kommer til å lese den… (Foto: Mats Linder)

Jeg viste ham rundt fra rom til rom, og han skjønte at her var det ikke snakk om 60 bøker, men tusener. Han ringte så sjefen for flyttebyrået og forklarte situasjonen. Dagen etterpå kom sjefen selv med 60 esker og inspiserte galskapen. Også han fikk hakeslepp. Samtidig forsto han at her var det ikke snakk om små lette pocketbøker trykket på billig, lett papir. Her var det store bøker som i enkelte tilfeller veier mer enn fem kilo stykk.

Ene veggen er med fotobord og bøker om arkitektur. Arkitekturbøker har en tendens til å være veldig tunge. (Foto: Mats Linder)

Noen dager senere kom en stor flyttebil med tre karer. Det viste seg at den ene hadde hjulpet meg med flytten fra Oslo for snart tolv år siden. Den gang hadde jeg en fastpris. Det viste seg å bli dårlig business for flyttebyrået. Nå har det gått på timer. Etter tre omganger med flytting er det meste på plass. Nå er det bare å få en ny struktur på bøkene.

Bøker om norsk industri og næringsliv er et must når man skal forske rundt ulike bedrifter. (Foto: Mats Linder)

Kanskje du lurer på hvor det nye kontoret er stasjonert? Det er i Denofas administrasjonsbygg et steinkast fra Gamlebyen i Fredrikstad på Øra. Bygningen er fra 1916. Omkring 1960 ble den nyinnredet av møbelkunstneren og interiørarkitekten Bjørn Ianke.

Bjørn Iankes interiør i Denofas gamle administrasjonsbygg er heldigvis bevart. I dag er det Fredrikstad Innovasjonspark som eier stedet. (Foto: Mats Linder)

Samtidig med omorganiseringen av litteraturen finner jeg ting jeg ikke husket at jeg hadde. Mye interessant kulturhistorie. Tar å legger ut litt bilder av noen kuriositeter. Ha en fin helg. Hilsen Mats.


©Mats Linder / matslinder.no


Så langt er jeg kommet per i dag. Med andre ord en stor jobb er lagt bak meg, men det gjenstår fortsatt en del. (Foto: Mats Linder)
Nye kataloger er vanskelige å få tak i, og det er en kamp om finne slike gullkorn som denne om Ingjerd Hanevold. (Foto: Mats Linder)
Jeg elsker keramikk…. Her er bare et lite utvalg. (Foto: Mats Linder)
Tidstypisk bokomslag. (Foto: Mats Linder)
Bøker om norsk glass. (Foto: Mats Linder)
Har ikke helt oversikten over hvor mange årganger jeg har av tidsskriftet Gullsmedkunst. Kanskje 80? (Foto: Mats Linder)
Et utvalg fra samlingen med tekstillitteratur. (Foto: Mats Linder)
Skriver man om Scandinavian Design er det lurt å ha en bok om Skandinavismen. (Foto: Mats Linder)
Spatium er et sjeldent dansk designtidsskrift. (Foto: Mats Linder)
I gamle utstillingskataloger finner man mye rar informasjon. (Foto: Mats Linder)
Hvis man ønsker å vite hva som skjedde et gitt år så er Forbruker-rapporten en god kilde. Det høyre omslaget er utformet av Høyland & Rodin. (Foto: Mats Linder)