RYER FRA NORDISKA INDUSTRI

Ryeknytting var ikke bare kjempepopulært i Norge, men også i Sverige. På 1950/60-tallet satt hele familien i stuen og knyttet. Det var meditativt og sosialt. I bakgrunnen stod radioen og duret.

Det svenske firmaet Nordiska Industri Aktiebolaget i Göteborg solgte som norske Sellgren og Rauma teppemønster med garnpakker på postordre. I denne reklamen blir vi kjent med designere som Birgitta Salenius, Ingegerd Hyltén-Cavallius og Gull-Britt Johansson.

I følge den svenske databasen for museumssamlinger, Carlotta, ble Nordiska Industri AB etablert av August Johansson rundt 1895. I følge en annen kilde ble firmaet etablert 1906. Ser ut som svenskene også må ta seg i nakkeskinnet og forske mer rundt sin egen designhistorie.

God høstmørkerfornøyelse. Hilsen Mats.


©Mats Linder / matslinder.no