HANS J. WEGNER FOR GETAMA

Kanskje dere får en overdose av Hans J. Wegner nå som jeg igjen publiserer en liten brosjyre med hans møbler. Jeg tenker – så la da vær 🙂 Her blir vi kjent med noen av hans rimeligste modeller og mest kostbare – fra 235 til 225.

Den danske mesteren Hans J. Wegner hadde en fantastisk møbelproduksjon. Den spente fra tradisjonelle til eksperimentelle møbler. Fra avanserte konstruksjoner til masseproduserte modeller. Wegner hadde en spesiell sanselighet som alle generasjoner elsker.

I denne lille brosjyren noterer jeg meg særlig to modeller. Først så tenker jeg på 235 og 236. For rundt fem-seks år siden kunne jeg kjøpt sofa og et par lenestoler på Fretex for rundt tusenlappen. Men den gang var det lite interesse for modellen, og jeg lot den være. I dag koster den langt mer.

Så er det modell Nr. 225. Bedre kjent som Flagline-stolen eller Flag halyard chair. Det var den andre Wegner-modellen jeg ble kjent med. Det var i Malmö for ca. 20 år siden. En kompis vurderte å kjøpe den. Jeg tror det var snakk om 10 000 kroner. Jeg syntes det var en meget høy pris for en stol. Om han kjøpte den eller ikke vet jeg ikke. Men jeg husker at jeg syntes at stolen var rar. I dag tenker jeg at Flagline-stolen er fantastisk.

Ellers må jeg si at Hvilebænk nr. 1 er en veldig artig modell. Det er med andre ord bare å velge og vrake i Wegners univers.


©Mats Linder / matslinder.no