BOKEN OM ARNE LINDAAS KOMMER SNART

Øverst på min ønskeliste over ting jeg ønsker å gjøre er å lage en bok om Arne Lindaas. Snart er ønsket gått i oppfyllelse. Det er bare noen uker igjen før jeg kan overlevere boken til alle dere som er opptatt av hans arbeid.

Noen år etter jeg flyttet til Norge i 1997 fikk jeg opp øynene for Arne Lindaas. Hans navn dykket stadig opp da jeg leste gamle utgaver av Bonytt. Jeg ble alt mer fasinert av hans lekenhet og variasjon. Det var på en måte vanskelig å fange hvem han var.

I 2008 hadde jeg muligheten å snakke med Arne Lindaas på åpningen av PLUS-utstillingen på Fredrikstad Museum. Dessverre var jeg for sjenert og stod heller og iakttok ham på avstand. Året etterpå tok jeg meg selv i kragen, mannet meg opp og ringte til Arne Lindaas og spurte om jeg kunne lage en artikkel om ham for Samler & Antikkbørsen.

Vårt møte i 2009 kommer jeg aldri til å glemme. Det jeg ikke visste den gang var at det skulle bli vårt eneste møte. I 2011 døde han etter kort tids sykdom. Overraskelsen var derfor stor da kona Guri en dag i 2012 kontaktet meg. Etterpå har jeg møtt henne og barna ved flere anledninger, og jeg blir alltid tatt imot med stor varme.

Fordi Arne Lindaas karriere er så mangslungen har det vært vanskelig å vite hvordan jeg skulle disponere teksten. Etter en tid fant jeg ut at det å lage en kronologisk fortelling var umulig. Jeg har heller valgt å dele inn boken i følgende kapitler: Magnor Glassverk, Porsgrunds Porselænsfabrik, Per Tannum, Sellgren & Co., Konkurranser og Bildekunstneren.

I dag mottok jeg første utkast fra grafisk designer. Og jeg sier bare: – Dette blir bra. Forlaget forventer at boken kommer fra trykkeriet i begynnelsen av juni.


©Mats Linder / matslinder.noVipps: 527697 Kontonummer: 6105 06 71819