FOG & MØRUP OG JO HAMMERBORG

En imponerende produktkatalog fra Fog & Mørup på mer enn 40 sider der man finner flere av Jo Hammerborgs klassikere.

Er man opptatt av dansk design, og særlig dansk belysning er denne katalogen fra Fog & Mørup et funn. Her finner man Jo Hammerborgs designklassikere, som: Corona, Trombone og Orient. I tillegg er selvfølgelig Sophus Frandsens kjente Fibonacci-pendel som ble tildelt gullmedalje på Leipzigermessen i 1967 og Die gute Industrieform i 1968 avbildet. For de som er interessert i glassdesigneren Jacob Bang er hans pendellamper Bang og Kreta avbildet.

Sett i perspektiv er det interessant å tenke på at for ti år siden fikk man kjøpt slike lamper for lommerusk. I dag koster enkelte av Hammerborgs lamper mer enn 10 000 kroner.


©Mats Linder / matslinder.no