LINDLÖFS MÖBLER FRA SVERIGE

En ting som er tidstypisk for møbler tidlig i 1970-årene er forkrommet stålrør. Gjerne i kombinasjon lerret og hud. Vi ser det hos mange designere og produsenter, som Ekornes, Innovator, Sigurd Resell, Møre Designteam og Pethrus Lindlöf.

Men hva vet vi egentlig om den svenske designeren Pethrus Lindlöf og Lindlöfs Møbler. For å være helt ærlig så er kunnskapen lik null. I hvert fall her i Norge. Jeg tør å påstå at kunnskapen i Sverige også er svært begrenset. Men om ikke lenge kommer Andreas Siesing med en ny murstein til bok om svenske møbler fra 1970-årene. Da tror jeg at vi blir bedre kjent med denne Lindlöf.

Til da kan vi nyte innleggets tidsriktige stoler, hvilestoler, bord og annet snadder.


©Mats Linder / matslinder.noVipps: 527697 Kontonummer: 6105 06 71819


Pethrus Lindlöf. Modell: Sofia – hög og låg. Produsert av Lindlöfs Möbler.
Pethrus Lindlöf. Modell: Maria. Produsert av Lindlöfs Möbler.
Pethrus Lindlöf. Modell: Sylvia – Karmstol. Produsert av Lindlöfs Möbler.
Pethrus Lindlöf. Modell: Sylvia. Produsert av Lindlöfs Möbler.
Pethrus Lindlöf. Modell: Åsa. Produsert av Lindlöfs Möbler.
Pethrus Lindlöf. Modell: Palermo og Lovia. Produsert av Lindlöfs Möbler.