BERTIL VALLIENFARGERIKT GLASS FOR BODA

Bertil Vallien er en av Sveriges mest anerkjente glasskunstnere. Internasjonalt kjent ble han med eksklusive gjenstander i støpt kunstglass. På det svenske markedet er han elsket for sin folkelige design.

Bertil Vallien (f. 1938) er på mange måter høvdingen i moderne svensk glasskunst. Han har helt siden tidlig 1960-tallet klart å forføre med folkelig glass og hans lekne sider fenger. Som kollegaen Monica Backström laget han også i 1970/1980-årene en del fargerikt glass med spetter.

I denne katalogen fra Boda er blant annet Valliens Boda Birds avbildet. De fulgte en tendens i tiden der finske Oiva Toikka stod sentralt. I Norge brukte Gro Bergslien for Hadeland Glassverk noen av de samme teknikkene.


©Mats Linder / matslinder.noVipps: 527697 Kontonummer: 6105 06 71819