PLUS SMYKKERPRODUKTBILDER FRA CA. 1970

Her er enda et knippe sølvsmykker fra PLUS for Norway Designs. Mest kjent av de alle er Tone Vigelands øresmykke Slynge, eller Sling som det heter på engelsk.

Tone Vigelands Slynge (nummer 8) ble hennes gjennombrudd da det kom på markedet i 1958. Etter 60 år så er det fortsatt populært og omsettes for et par tusen kroner og opp til fire tusen kroner. Men den høyeste prisen var nok da det ble solgt for omkring 12 000 kroner på Blomqvist Nettauksjon for flere år siden. Den vanvittige prisen skyldes antagelig at det var rett før jul og to kamphaner ønsket å gi det som gave til sin kjære.

Et smykke som ofte er blitt diskutert er klaven Anker, med nummer 30. Det er aldri merket med designerstempel. I følge et avisutklipp fra magasinet Alle Kvinner, nr. 17/1964 er Kaj Faale Larsen formgiveren. Antikvitets- og brukthandler Astrid Dalen fra Gamlebyen Antikk & Nostalgi kan heldigvis bekrefte at det er Erling Christoffersen som står bak designet.

I tillegg til de nevnte designerne er det også smykker signert Anna Greta Eker og Ragnar Hansen. 


©Mats Linder / matslinder.noVIPPS: 527697