RICHARD DUBORGH

Richard Duborgh
Richard Duborgh

Richard Duborgh (1932-2007) var en mangesidig designer og kunsthåndverker. I 1959 ble han kunstnerisk leder for glasshytten på PLUS i Fredrikstad, og fra årsskiftet 1959/60 overtok han keramikkverkstedet på PLUS etter Rolf Hansen. Som keramiker ved PLUS spesialiserte Duborgh seg fremst på å lage tekanner, lysestaker og boller. En av Duborghs designklassikere fra glasshytten var ”Bollesett” i tre størrelser. Den var for øvrig svært lik en potteskjulermodell han laget ved keramikkverkstedet. Duborgh arbeidet også med tre- og plastdesign i årene ved PLUS. I 1967 formga han det første norske plastakebrettet – Speed Bob. Ved nyttårsskiftet 1968/69 sluttet Duborgh ved PLUS og etablerte seg med eget keramikkverksted i Son.


Utdannelse:

1954 – Statens Håndverks- og Kunstindustriskole

Utmerkelse:

1965 – Merket for god design


©Mats Linder / matslinder.no