POLARISET UTVALG PRODUKTER

Polaris var sammen med Høyang, Il-O-Van og Cathrineholm blant de ledende i landet på kjøkkenutstyr. I dette innlegget finner du flere av firmaets mest kjente produkter. Men spørsmålet er fortsatt hvem som står bak de.

Det står dessverre ikke oppført hvem som designet de ulike tingene. Vi vet likevel fra før at Hermann Bongard gitt form til kantøsen 566-080. Så er det nok så trolig at Olav Joa designet flere av produktene i fellesskap med andre produktutviklere på Polaris. I et firmas tegnekontor med flere produktutviklere og ingeniører så er det mange som skal ha æren for jobben. I tillegg må vi huske på agenter og salgsledelse som har et finger med i spillet. I de aller fleste tilfeller er det ikke kun én genial designer som står bak det endelige produktet.

De som vokste opp i 1950- og 1960-årene kjenner garantert igjen mange av innleggets produkter. Kasseroller, kjeler og smørsmeltere har solgt i bøtter og spann. Men fordi vi ikke vet hvem som står bak de har de heller ikke fått særlig oppmerksomhet. Kanskje museene burdee grave litt dypere i arkivene for å finne svarene?


©Mats Linder / matslinder.noVIPPS: 527697