ARNA BRUKMASSIV PRODUKTKATALOG

Var man på jakt etter kvalitetsmøbler uten den alt for store lommeboken så var produktene fra Arna Bruk et populært alternativ. Sortimentet favnet bredt, som stoler, seksjoner, senger, bord og mye annet.

I denne udaterte produktkatalogen finner du mange gjenkjennelige produkter. Da tenker jeg fremst på spisestuemøbler, som bord, stol og skjenk. Likevel er det sengene med tilhørende nattbord, kommoder, fotgavler og annet tilbehør som trigger mest. Det skyldes at det er en type møbler som det er lite dokumentasjon rundt.

Til tross for at Arna Bruk hadde en stor omsetning vet vi lite om fabrikken. Derfor kan vi nevne at bedriften ble etablert i 1922. I 1967 ble den nyetablert som Arna Bruk Møbelfabrikken AS. I 1970 var det omkring 65 ansatte, mens omsetningen var rundt 7 millioner kroner. Fabrikken ble nedlagt i 1986.


©Mats Linder / matslinder.noVIPPS: 527697