GUSTAVSBERGPYRO PRODUKTKATALOG

Få serviser har hatt like stor betydning i det svenske folkehjemmet som Pyro. Det ble lansert i 1930, samme år som den historiske Stockholmsutställningen gikk av stabelen. Året da funksjonalismen for alvor festet grepet om Skandinavia.

Pyro ble produsert av Gustavsberg og formgitt av keramikerlegenden Wilhelm Kåge. Han hadde en god evne til å favne alt fra det helt folkelige til eksklusiv keramikk. Kåges allsidige sider bidro i stor grad til Gustavsbergs internasjonale renommé.

Banebrytende med Pyro var at det kunne tas fra komfyren og ovnen for så plasseres direkte på bordet. Det ildfaste godset var konstruert slik at det tålte kraftige svingninger i temperatur.

Utseendemessig var Pyro forankret i 1910-tallets folkelige nyklassisisme, heller enn funksjonalismens geometriske formspråk og skarpe vinkler. Det er også antagelig en av grunnene til at det ble tatt inn i varmen av allmennheten.


©Mats Linder / matslinder.noVipps: 527697 Kontonummer: 6105 06 71819