SIGNE PERSSON-MELINFORMSTERKT GLASS

Signe Persson-Melin er en fantastisk formgiver. Uansett hva hun tegner har det et sterkt uttrykk. Persson-Melins arbeider er arketypiske og blir aldri uaktuelle.

Signe Persson-Melin (f. 1925) har en særdeles aktiv karriere hun kan se tilbake på. Hennes rustikke keramikk for Höganäs har for lengst gått inn i den skandinaviske designhistorien. Like formsterkt er glasset for Boda. Der regnes hennes bokser med lokk i kork som høydepunkter, sammen med den klassiske tekannen.

I dette innlegget får vi sett en rekke av Signe Persson-Melins bruksglass. Boda Porter er i all sin enkelthet en fryd for både øye og hånd. Boda Merlin er en tilbakeblikk til 1800-tallets stilrene glass med distinkt knapp på stetten.


©Mats Linder / matslinder.noVipps: 527697 Kontonummer: 6105 06 71819