PORSGRUNDS PORSELÆNSFABRIKULIKE MODELLER OG DEKORER

De fleste ferdigvareprodusenter har en produksjon med enklere varer som gjør at man ikke detter under bunnlinjen. Det illustreres godt i denne produktkatalogen fra 1962.

Samtidig som Porsgrunds Porselænsfabrik (PP) hadde en spissproduksjon med design av Tias Eckhoff og Eystein Sandnes beholdt de en basisproduksjon som solgte godt – år ut og år inn. I denne produktkatalogen fra 1962 får vi et gjensyn med kjenninger som Stråmønster, Nordisk og Bondemønster. Stråmønster er blitt produsert helt siden 1887 og Bondemønster fra 1932. Vi snakker altså om tradisjonsbærende pengemaskiner.

En raring i innlegget er serviset Nora. Det er lett å tenke at det er Nora Gulbrandsen som står bak det. Men det er laget etter hun sluttet som designer ved PP. Kan hun allikevel hatt en finger med i spillet under et av sine besøk på fabrikken. Bare en morsom tanke…

Overraskende er siste illustrasjon med Anne-Marie Ødegaards kryddersett Madame og Viking som er avbildet med emballasje. At hun tegnet Viking var ukjent for meg.


©Mats Linder / matslinder.noVipps: 527697 Kontonummer: 6105 06 71819