DUXPRODUKTKATALOG FRA 1950-TALLET

Denne katalogen viser et bredt spekter fra Dux sin 1950-tallsproduksjon. Madrasser med fjærinnlegg, tradisjonelle møbler og ungdomlige lenestoler kjemper om oppmerksomheten.

Den svenske møbel- og sengprodusenten Dux er en internasjonalt anerkjent merkevare. Firmaet ble etablert i 1926 av Efraim Ljung. Produksjonen dreide seg først om madrasser og senger. På 1940-tallet begynte Dux med møbler. Disse tidlige modellene var nok så tradisjonelle.

For å nå ut til ungdommen etablerte Dux på 1950-tallet Studio-serien. Designeren Alf Svensson stod bak flere modeller. Deriblant den høyryggede hvilestolen Contour. Utradisjonell var varianten med metall understell med sete som var mulig å snus begge veier. Svenssons lave stol Te-Ve ble på kort tid meget populær. Norske P.I. Langlo produserte Contour og Te-Ve på lisens.

Utover 1960-tallet startet Dux samarbeidet med Bruno Mathsson. Det resulterte i stoler som Jetson og Pernilla 69.


©Mats Linder / matslinder.noVipps: 527697 Kontonummer: 6105 06 71819