ULDUM MØBELFABRIKSTOLER I TEAK OG PALISANDER

Danskene er flinke til å videreformidle egen designhistorie. Men hva vet de om Uldum Møbelfabrik. Jeg mistenker det er svært lite. Samtidig må jeg innrømme at undertegnet neppe har svart belte i Uldum Møbelfabrik.

Men jeg kan i hvert fall fortelle at fabrikken ble etablert i den lille byen Uldum på Jylland i 1944. Omkring 1970 var produksjonen spesialisert på spisestuestoler. Johs. Andersen og Hans Laursen tegnet flesteparten av modellene. De var nok så influert av Ole Wanscher, og enkelte stoler ligner en del på de fra J. L. Møller.

Konklusjonen blir at i Danmark var det mange kvalitetsdesignere, men enda flere etterfølgere. Uldum Møbelfabrik hørte til de som gikk i fotsporene etter de store.


©Mats Linder / matslinder.noVIPPS: 527697 Kontonummer: 6105 06 71819