TAKK OG ATTER TAKK

(Foto: Simen Kirkerød)

I et par år har jeg tenkt på å opprette en form av donasjonsmulighet på nettsiden. Jeg har opplevd det som litt skamfullt og derfor drøyd det hele. Så tok jeg endelig motet til meg og kastet meg utfor stupet.

Det har vært noen annerledes uker. Jeg har for første gang mottatt penger fra en hel masse personer fordi jeg spurt om de ønsker å støtte dette prosjektet. Tidligere er jeg blitt fortalt at det ikke nytter. Nå vet jeg at det nytter.

En av intensjonene bak nettsiden er å løfte frem mindre kjente designere. Som for eksempel Sverre Høvren Johnsen. (Foto: Mats Linder)

Så til alle dere som støttet med stort og smått vil jeg i stedet for å komme med personlige tilbakemeldinger si at jeg er utrolig rørt, og det kommer virkelig fra hjertet. Dere har også kommet med mange personlige tilbakemeldinger som jeg setter meget stor pris på. Fordi jeg kun ved en anledning fått støtte til et bokprosjekt oppleves dette som Folkets Pris.

Nå har jeg kjøpt en toseter som står i stil med kontoret. (Foto: Simen Kirkerød)

Jeg prøver unngå å være personlig her, men det siste 1 ½ året har vært et motbakkeløp med en del utfordringer. Samtidig har jeg tenkt på at det må ikke stoppe meg for å drive med det som jeg opplever som morsomt og meningsfylt. De siste par månedene har jeg vært i sterk tvil om det er verdt prisen da nettsiden spist ordentlig hardt på økonomien. Men så har jeg bitt sammen og tenkt at det er dette jeg vil. Det er givende å dele og se at jobben faktisk gjør en forskjell.

De siste ukene har jeg prøvd på å sortere gamle kataloger og fotografier i varmen.

I to uker har jeg nå produsert en hel masse nytt materiale til nettsiden, jobbet med bokprosjektet om Bruksbo Tegnekontor og eksperimentert med en del nye ideer. Det er blitt kjøpt inn produksjonsutstyr og programvarer.

Jeg må utfordre meg selv. Derfor prøver jeg å lære meg mer om moderne kunsthåndverk. Smykkekunstner Putte Helene Dal kom innom kontoret med en fin kolleksjon arbeider som vi dokumentert. (Foto: Mats Linder)

I dag hadde jeg besøk av en nordmann som studerer til møbelsnekker og treskjærer i Sverige. Han har siste tiden reist rundt i Norge og besøkt produsenter, museer, treskjærere og nå meg. Det føles givende å få besøk av studenter. Jeg kan gi de hint om ting de lurer på og de oppdaterer meg innenfor ulike fag. I dag fikk jeg også besøk av en gammel venn fra Trondheim som deler pasjonen for brukt design. Å mimre om gamle dager med ham er dessverre en sjeldenhet.

Er jeg heldig finner jeg en kanne til Eva Børresen på frimarkedet. (Foto: Mats Linder)

I morgen er en ny dag. Da skal jeg og barna dra på frimarked. Den yngste har lyst å tjene penger. Så vi skal se om hun kan få en hundrelapp til å vokse til en tohundrings.

Med denne lille feriehilsenen vil jeg si tusen takk til alle dere som støtter meg. Varm hilsen Mats.


©Mats Linder / matslinder.noVIPPS: 527697