M. HALLINGSTADPRODUKTKATALOG FRA CA. 1950

Solen lyser og varmen stiger. Sommeren er rett rundt hjørnet. Det er på tide å ta ut hagemøblene og nyte tilværelsen.

Arkitekt Arne Korsmo skrev artikkelen «Kurvmakeren i hjeminnredningen» i Bonytt 5-6/1948. Utgangspunktet var en utstilling i regi Foreningen Brukskunst. Stoler og bord ble omtalt med designere som Bjørn Engø, Per Barning, Karl Edvard Korseth, Kåre Skjæveland og Eva Nordsveen. Sistnevnte er for øvrig navngitt i denne produktkatalogen som designer til et bord.

I Bonytt-artikkelen kan man lese at «her i Norge hadde man hos firmaet Hallingstad en fin produksjon av pilemøbler, men omkring 1912 begynte firmaet å anvende peddikrør i sin produksjon. Oslofirmaene ledet, og fra Hallingstad kom nåværende oldermann i Norges Kurvmakerlaug…»

De siste par årene har interessen for kurvmøbler blitt stor og prisene har gått kraftig oppover.


©Mats Linder / matslinder.noVIPPS: 527697 Kontonummer: 6105 06 71819