NASJONALMUSEET ETTERLYSER NORSK DESIGN

I 2020 åpner det nye Nasjonalmuseet i Oslo. Det blir da Nordens største kunstmuseum. Til anledningen arbeider museet med å finne utvalgte objekter til de nye utstillingene.

For noen dager siden fikk jeg en forespørsel fra Nasjonalmuseet. De trenger hjelp med å finne møbler og tekstiler tegnet av norske kunstnere for Th. Lunde i Lillehammer. Museet skal innrede et eget rom med kunst og design utformet av billedkunstnere som jobbet i begge disipliner. Per i dag har de kun to stoler fra Th. Lunde, tegnet av Frøydis Haavardsholm og Rudolph Thygesen.

Jean Heibergs soveromsmøblement for Th. Lunde.

Det som er spennende med flere av kunstnermøblene fra Th. Lunde er at de kombinerer det tradisjonelle med ekspressive tendenser. Bernt Heibergs soveromsmøblement foregriper nærmest den italienske Memphis-gruppens design på begynnelsen av 1980-tallet. 

At Nasjonalmuseet nå lager denne utstillingen viser til at man vurderer denne delen av norsk design- og kunsthistorie som mer viktig enn før.

Har du eller vet du om noen som har kunstnermøbler fra Th. Lunde kan du skrive en melding i kommentarfeltet nederst i dette innlegget. Det blir ikke publisert, men jeg videreformidler det til Nasjonalmuseets kurator som jobber med prosjektet.


©Mats Linder / matslinder.noVIPPS: 527697