TØFFE LAMPER FRA NORDISK SOLAR

Lamper midt i sommeren. Kanskje litt fjernt. Men det tar vi ikke hensyn til. Her er det snakk om lamper i sterke farger fra Nordisk Solar som bringer lys og glede inn i sjelen. Akkurat som sommerens solstråler.

Under 50/60-tallet var den danske belysningsprodusenten Nordisk Solar Compagnie en av Skandinavias ledende. Lampene ble tegnet av kjente designere som Svend Middelboe, Jørn Utzon og Preben Fabricius, bare for å nevne noen. Firmaets lamper fra 60/70-tallet kjennes for sine enkle former i platemetall og sterke farger.

Ikke lenge etter matslinder.no ble lansert skrev vi artikkelen Jørn Utzon og den problematiske Sjøværnspendelen. Den var resultat av en del undersøkelser. Men det var først i juni for et år siden vi klarte å knekke nøtten. I artikkelen Mysteriet Sjøværnspendelen er løst kom vi med de siste bevisene som oppklarte mysteriet. Det etter at diskusjonen pågått på internett i årevis.

Ved å publisere lamper fra denne produktkatalogen ønsker vi at kunnskapen rundt Nordisk Solar øker. Og ikke minst at pulsen skal slå hardere for ekte, arkitekttegnede lamper.


©Mats Linder / matslinder.no