BAMBUSREKLAMEFOLDER FRA STAVANGERFLINT

Det er ikke til å bli klok av. Jeg mener selvfølgelig navn på norske dekorer og serviser. Stavangerflint, Figgjo, Egersund og Porsgrund. Alle fire har vært upresise i markedsføringen. Det fører til rot, masse rot.

Når en bedrift markedsfører et servise hadde det mest naturlige vært å markedsføre de ulike delene under servisenavnet, ikke dekoren. Men ofte blir serviser solgt under dekornavnet. Som i dette tilfelle der serviset markedsføres som Bambus.

Dekoren Bambus ble tegnet av Inger Waage for Stavangerflint rundt 1955. Men i brosjyren er det ingen opplysninger om serviset, med unntak av modellnummer. Sidene som er markert med blå rand er modell Utstein av Eystein Sandnes. Serviset ble først produsert i 1955. Det andre serviset er illustrert på sidene med rød rand. Det er et ovnsfast servise, som også det ble tegnet av Eystein Sandnes. Det heter Flamingo (for flamme – flame).

Neste gang du ser en reklamefolder for et norsk servise så ta og sjekk om det er navnet for servisedelene eller dekoren. 


©Mats Linder / matslinder.noVipps: 527697 Kontonummer: 6105 06 71819