FINNDECORFINSKE SPONLAMPER FRA 1975

Til for noen år siden var det ingen som ville ha furu sponlamper. Og hvem kunne tro at de skulle bli trendy igjen. Men så er det en gang for alle. Det er vanskelig å forutse hva som kommer til å bli inn, og motsatt.

Det er dessverre lite vi vet om den finske produsenten Finndecor. Ut fra informasjon på internett kan det se ut som firmaet ble registrert i 1965 eller 1968, og at eier var E.V. Luostarinen. Den samme Luostarinen var muligens også formgiver for de ulike designs.

I boken New designs in Wood av Donald J. Willcox (1970) er flere av bedriftens lamper avbildet. En av illustrasjonene viser til en lampe som blir satt sammen med hjelp av klesklyper og lim. Vi må derfor anta at lampene fra Finndecor ble solgt som både byggesett og ferdigmontert.

For den som er nysgjerrig på bedriften er det sikkert mye å finne hvis man bruker litt tid på å søke på internett.


©Mats Linder / matslinder.noVipps: 527697 Kontonummer: 6105 06 71819