J. TOSTRUPPRODUKTKATALOG FRA 1860

Reklame- og produktkataloger fra før 1890 er svært vanskelig å få tak i. Det er derfor med største glede vi presenterer ”Tegninger af udpressede Sølvplader fra J. Tostrups Presseindretning.” Denne publiseringen er et ledd i Museumsutfordringen. Nå er det Norsk Folkemuseum som enkom for matslinder.no og våre lesere skannet denne sjeldne museumsskatten fra 1860.

Sett i perspektiv kan vi se på denne katalogen som tidlig industridesign. Flere norske gullsmeder kjøpte disse halvfabrikata fra J. Tostrup og brukte de på egne modeller. Det kan sammenlignes med vår tid der bedrifter kjøper standarddeler som blir tilpasset bedriftenes egne produkter. Forskjellen nå er at de oftest blir transport rundt halv kloden.

matslinder.no vil takke Norsk Folkemuseum, og samtidig oppfordrer vi våre lesere til å ta turen innom Norsk Folkemuseum 23. juli da de feirer Sankthans, eller besøke museets OBOS-gården og Gol stavkirke.


©Mats Linder / matslinder.noVipps: 527697 Kontonummer: 6105 06 71819