KALEVALA KORUFINSK SMYKKEDESIGN

Denne lille udaterte brosjyren fra Kalevala Koru illustrerer noen av bedriftens formsterke smykker fra tiden omkring 1960.

Den finske smykkeprodusenten Kalevala Koru ble etablert i 1937. Deres første kolleksjon var basert på historiske smykker fra Nasjonalmuseets samlinger. Produksjonen av denne type smykker fortsatte også etter krigen.

På slutten av 1940-tallet fikk smykkene et mer moderne preg. Man tok i bruk designere som Börje Rajalin, Paula Häiväoja og Eero Rislakki. Utover 1970-tallet nådde Kalevala Koru med sine bronsesmykker et større internasjonalt publikum. I dag omsetter bedriften for omkring 20 millioner Euro.

Som en liten interessant notis kan nevnes at Kalevala Koru eies til hundre prosent av kulturorganisasjonen Kalevala kvinnoförbund.


©Mats Linder / matslinder.noVipps: 527697 Kontonummer: 6105 06 71819