ALF BØES KLASSIKER

Ønsker man å finne ut mer om norsk industridesign fra 1950/60-tallet er Alf Bøes klassiker Norsk/Norwegian Industrial design et must.

1

Mer enn 300 sider fråtseri gjør Bøes utstillingskatalog til den desidert beste kilden over norsk industridesign. Her finner man alt fra de mest kjente designklassikerne til ukjente og ”uanselige” arbeider. Og kanskje det er de uanselige arbeidene som sett med dagens øyne er katalogens viktigste bidrag.

6

Hadde det ikke vært for Bøe hadde Asbjørn Evensen, Kaare G. Espedal, Eileen Riley, Trygve Lindeberg og andre formgivere vært bortglemte. Katalogen åpner derfor på mange måter opp for de som ønsker å fordype seg i flere av disse ”bortglemte” designerne.

3

Boken er fordelt over ulike grener innenfor industridesign, som; møbler, tekstil, lyd/bilde, elektrisitet, varme, porselen, glass og mer. Hver side er med et enkeltobjekt som følges av en tekst som opplyser om designer, produsent, modellnavn og produksjonsår.

4

Bakerst i katalogen er to fortegnelser. En for produsenter, og en for designere. Denne informasjonen er svært nyttig da mye ikke er tilgjengelig andre steder.

Senere år har katalogen blitt alt vanskeligere å få tak i på antikvariat.


Tittel: Norsk/Norwegian Industrial design

Redaktør: Alf Bøe

Forlag: Landsforbundet Norsk Brukskunst

Årstall: 1963

Sideantall: 328

Språk: Norsk og engelsk


©Mats Linder / matslinder.no